HTML

Nekem nincs blogom

"Furcsa hurkok", paradoxonok és látszólagos paradoxonok a természettudományok világából, valamint (számomra) érdekességek a zene, irodalom, filmek, sütés-főzés világából.

Kapcsolat

Szólj hozzá, ha valami mondandód van, ha pedig nincs blog.hu-s azonosítód, akkor írj levelet nekem!

Friss topikok

  • ]Gabó[: Elhanyagoltam a témát, de most pótolom az elmaradást a Pöttyös nyereményekkel kapcsolatban. Nem jár senkinek. Pont. :) Megadtam... (2011.01.19. 12:01) Csillagok
  • mackótesó: Sziasztok. Itt egyik komment sem állít olyat, ami a többi kommentre igaz. (2009.12.14. 00:14) Kakukktojás
  • peetmaster: @]Gabó[: ja. (2009.11.07. 16:53) Soha
  • lottyettluvnya: @hajdú: Valojaban a te megoldasod, csak csinaltam hozza rajzot is, hogy latsszek szepen. A masik megoldasod 8/24, 8:19-kor amu... (2009.09.11. 15:22) Vízóra

Utolsó kommentek

  • ]Gabó[: Elhanyagoltam a témát, de most pótolom az elmaradást a Pöttyös nyereményekkel kapcsolatban. Nem jár senkinek. Pont. :) Megadtam... (2011.01.19. 12:01) Csillagok
  • ]Gabó[: @TBal: Nem értem a kérdést, nem is válaszolok rá. Mint egy tipikus vízöntő. :) Az előző kommentem másik nickkel ment, kell néha ... (2010.12.09. 21:32) Csillagok
  • TBal: @Gabó Kocka: Kivel beszélgettél a feladatról? Nem kell név, cím, elég csak pozíció vagy foglalkozás :). Engem is csak annyiban ... (2010.12.09. 12:31) Csillagok
  • Gabó Kocka: @TBal: Így már helyes a válasz. :) Amennyire én tudom, az asztrológusok egységes idő alapján számolnak (UTC, vagy ami tetszik n... (2010.12.09. 08:57) Csillagok
  • Utolsó 20

Recept - Hűvöscsoki

2009.04.12. 11:11 ]Gabó[

Egy kedves barátom megtanított forró csokit készíteni, azóta sokszor élveztem ezen tudásom gyümölcsét. :) A dolog ott kezdődött, mikor még karácsonyi ajándékra vadászva a zord hóviharban elzarándokoltam egy csokizóba, és ott megmelengettem a lelkem egy nagy, (talán kávés) forró étcsokival. Azon melegében vettem is alapanyagot, sajnos a bögrét nem adták ide, de szerencsére az utcában volt vagy 5 bolt, ahol lehetett kapni. :)

A hirtelen ránkszakadt jóidőben talán nem a legjobb ötlet a forró csoki. Ugyan nem kerestem az alternatívát, de rátaláltam. Éppen azon gondolkodtam, hogy a négy közül melyik süteményt készítsem el (egy, kettő, három, négy), rájöttem, hogy egyiket se, mert ahhoz azért még fejlődnie kell a tudományomnak. :)

És akkor szembejött ezen az oldalon a nyári csokoládéital receptje. A képek tetszetősek, meghozzák a kedvét az embernek, a recepthez le kell tekerni oda, hogy Glaçons chocolat d’été, de én azért magyarul is ideírom, hiszen magyarok vagyunk, vagy nem? :)

Nyári úszó csokijégtáblák (szó szerinti fordításban :D )

4 személyre

Hozzávalók a csokoládé-jégkockákhoz:

  • 2dl tej
  • 0,5dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 70g apróra tört „dark” étcsoki

Hozzávalók a vaníliás tejhez:

  • 6dl tej
  • 1 vanília rúd
  • 40g cukor (megmértem, az mifelénk 2 evőkanál)

A csokikockákhoz főzz kakaót a hozzávalókból (a csoki nélkül), vedd le a tűzről, és olvaszd fel benne a csokoládédarabokat. Én azt javaslom, hogy tégy úgy, mintha lisztes dolgot akarnál csomómentesen elkeverni, először csak kevés forró kakaóval olvaszd fel a csokit, aztán mikor már egyenletes, csomómentes, sűrű a massza, úgy higítsd fel szépen lassan. Ha kihűlt, töltsd jégkockatartóba, és tedd a mélyhűtőbe!

A tejitalhoz (nem a tejipari melléktermékre gondolok) öntsd össze a tejet, cukrot, tedd bele a vaníliát a kikapart magokkal együtt, és forrald fel. Tedd félre, ha kihűlt, tedd be a hűtőbe, jót tesz neki, ha ott pihen egy éjszakát.

Tálalásnál a poharakba tedd a csokoládékockákat, öntsd rájuk a vaníliás tejet, a tetejére tehetsz tejszínhabot, csokireszeléket.

Utóirat: ha jó minőségű kakaót, csokit használsz, a tejet a tehén tőgyéből, a vizet a kristálytiszta hegyi forrásból veszed, és jó hűtőd van, akkor gazdag ember vagy és finom lesz az ital. :)

3 komment

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr1001060658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

]Gabó[ · http://nekemnincs.blog.hu 2009.04.12. 11:41:57

Ellentétben a többi recepttel a blogomon, ezt még nem próbáltam ki, de a csokiszakértő ismerősöm szerint nem lesz ebből több, mint csokidarabos vaníliás tej.
Én azért kipróbálom, bajom nem lehet belőle, és beszámolok az eredményről.

]Gabó[ · http://nekemnincs.blog.hu 2009.04.18. 19:45:31

Na, ugyan már aznap megcsináltam, de nem írtam meg. Végül egy finom, hideg, vaníliás kakaó lett a végén belőle. Nem lett csokidarabos, szépen oldódott a csokijég a tejben.
Szóval nem akkora durranás, igazából partikon lehet vele villogni talán, mert ugye a csokijégkocka nem mindennapos dolog, de azon kívül semmi különleges.

SassyGurl 2009.06.02. 22:11:51

Tetszik ez a minimalista stílus! :)
süti beállítások módosítása