Lássunk a következő édességreceptet, ami nem is biztos, hogy édes...
Jamie Olivertől van, egy újságból lett kiollózva, amit én lefényképeztem, majd begépeltem. Kalandos útja volt. :-)
Amerikai palacsinta
Hozzávalók (2-4 személyre):
- 3 nagyobb tojás
- 12 dkg finomliszt
- 1 púpozott kávéskanál sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1 csipet só
- 2,5-3 evőkanál cukor (kisvi javaslatára, és igaza van :))
Elkészítés:
Először válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához add hozzá a lisztet, a cukrot, a sütőport és a tejet, keverj belőlük sűrű, sima tésztát. Kemény habbá verd fel a tojásfehérjét a sóval. Ezt könnyedén forgasd bele a tésztába.
Mérsékelt tűzön forrósíts fel egy teflon palacsintasütőt. Önts bele egy kis tésztát, és süsd néhány percig, amíg aranyszínt nem kap és szilárdulni nem kezd. Ekkor szórd a még nyers oldalára választott ízesítődet (lásd alább), és egy tompa hegyű késsel vagy lapáttal fordítsd a palacsintát a másik oldalára. Addig süsd, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül.
Készíthetsz csinos kicsi vagy nagyobb méretű palacsintákat, ahogy tetszik. Meglocsolhatod őket egyszerű juharsziruppal, de kóstold meg akár egy kis vajjal vagy tejföllel. Ha más ízesítőre vágysz, próbálj ki egyet ezek közül:
- friss főtt kukorica
- ropogós sült húsos szalonna vagy bacon
- áfonya
- banán
- párolt alma, vagy nyers, apró darabokban
- reszelt csokoládé
- meg ami még eszedbe jut…
Ennyi volt a recept. Most pedig nyálcsorgatónak az elkészítés közben készült fotók:
felveretlen tojásfehérje, jobboldalt a félkész tészta
kemény munkával felvertem a fehérjét (az előző képen az elektromos kézimixer csak félrevezetés :-)))
kész a tészta, és a belevaló banán
lehet is sütni, látszik, hogy az én konyhám, ott a nevem a fakanáltartón :-)
sülnek már, finomak :-))), most éppen a másik felük sül
gyűlnek a tányéron, az újaknak meg az egyik fele sül épp
közelről így festenek
készek a penkék :-), mézzel nyakonöntve, mert juharszirup nem volt :-(
de azért így is jó :-)))
Utolsó kommentek